Page 31 - Voice Of Heart 1
P. 31
תזונה מדויקת
סודותיהן של תוויות המזון
מאת רזיה ידין והילה בוקיש לקרוא תוויות זה הרגל קטן שנותן
בהמשך למילה "רכיבים" רשומים כל הרכיבים המון .אפשר ,למשל ,לגלות צבעי
שהמוצר מורכב מהם בסדר יורד ,מהרכיב הגדול
ביותר בכמותו ועד הקטן .כך למשל ראיתי מאכל ,שנמצאו מסרטנים
שקטשופ זה בעיקר סוכר ,ואפילו במשקה מעשיר
מלא ויטמינים מככב לו במקום השני ידידנו הסוכר. סוואמי סאטיאננדה ,יוגי הודי נודע ,אומר" :אנחנו
לא חיים כדי לאכול ,אלא אוכלים כדי לחיות".
מעניין ,נכון? אמירתו מעוררת שאלות מהותיות באשר לתרבות
אבל איך למשל להתייחס לרכיבי המזון ,שמתחילים האכילה שלנו ,ודוחפת לפתח מודעות לנושא
באות ?Eמהם ומה משמעות המספרים ,שמצורפים
חשוב זה.
ל?E-
מספרי ה E-הם רכיבי מזון (גם טבעיים) ,שנכללו בתרבות המערבית שאנו גדלים בה ,הפך האוכל
ברשימת תוספי המזון .הם אוניברסליים ומחולקים למרכיב מרכזי בהנאות החיים שלנו ,ויציאה
לכמה קבוצות (צבעי מאכל ,משמרים ,אנטי- למסעדה טובה נחשבת לבילוי .אנחנו משקיעים
אוקסידנטים וכו') .באופן כללי ניתן לומר ,שמספרי המון אנרגיה במחשבות על אוכל ,בהכנת אוכל,
E100-E199הם קבוצת צבעי המאכל ,שמכילה בפיתוח כישורי הבישול שלנו ,וכן עסוקים בעשיית
הרבה מוצרים בעייתיים ,בין השאר כאלו ,שנמצאו דיאטות וניקוי רעלים תקופתיים ,בגלל השמנת
מסרטנים .מספרי E200-E299מכילה חומרים יתר ,בעיות עיכול וכדומה .אנו חיים בחברה,
שמעודדת השתוקקות לאוכל ,וצריכה מוגברת של
משמרים .אי אפשר לומר שיש בזה משהו טוב. מזונות מכל הסוגים .בטור זה אנסה לחשוף לפניכם
יש בין הרכיבים האלה גם כמה מוצרים מוכרים דפוסים של אכילה נכונה ,מודעת ,בריאה ומענגת.
מהמטבח הביתי .למשל E500 ,זה סודה לשתייה,
ו E450-זו אבקת אפייה רגילה .יש ביניהם גם כמה לפני כמה שנים הלכתי לאירֹודיֹולוג -מטפל
רכיבים שכדאי מאוד להימנע מהם כמוE102 , E105 המאבחן דרך גלגל העין .הוא פתח לפני את עולם
ועוד ,מכיוון שהם נמצאו כמגבירים היפראקטיביות, התזונה ,עולם שעד אז הופיע לפני כמשהו ברור,
מובן מאליו ולא ניתן לשינוי .הוא נתן לי רשימה
בעיות אסתמה ועוד. מצומצמת של כמה מוצרים ,שעלי להימנע מהם,
כצידה לדרך להלן מתכון מזין ,שמתאים לעונה. וכמה שעלי לצרוך באופן קבוע ,וטען שזה ישפיע
על כמה דברים בגוף ,וגם על כמה דברים נפשיים.
סלט עגבניות עם עשבי תיבול הייתי המומה .לא ידעתי ,שלאוכל יש כזאת
משמעות .בדיעבד ,התברר ,שהוא פתח עבורי דלת
החומרים:
4עגבניות אדומות לעולם מדהים ,שלא הכרתי.
2גבעולי בצל ירוק
5גבעולי נענע (רק העלים) "הגוף זה כמו מדורה .מה שמכניסים למדורה
7גבעולי פטרוזיליה ישפיע על העשן שתראו" .משפט זה אספתי
בתחילת המסע .כפי שתדלוק מכונית בדלק לא
הרוטב: מתאים ,יגרום לכך שהיא לא תיסע ,כך גופנו זקוק
שמן זית לפי טעם לתדלוק של מזונות איכותיים ,כדי שיוכל להיות
1/2לימון סחוט טרי במיטבו ,מלא חיּות ובריא .התעורר בי צורך לחקור
מלח ופלפל שחור לפי טעם את התזונה ,שקודם נראתה מובנת מאליה ,כדי
להבין מה אני מכניסה לפה ,איך אוכל לדעת ממה
אופן ההכנה: המזון הזה מורכב ,ואם יש בו תועלת או נזק לגופי.
לשטוף ולחתוך את העגבניות לפרוסות .לשטוף
היו כמה דברים משמעותיים ,שעזרו לי להשלים
ולקצוץ דק את הבצל הירוק ,עלי הנענע את החסר ,ולקבל את התשובות .הראשון שבראש
והפטרוזיליה ולהוסיף לעגבניות .לשפוך מעל את הרשימה – לקרוא תוויות .זה הרגל קטן שנותן המון.
הרוטב ולערבב. אשמח לשתף אתכם באוצרות שגיליתי.
31